Mina e-handelsdrömmar under 2019

I slutet av 90-talet sålde jag min första grej online. Jag hade startat upp en digital kattidning som kallades Spinn och valde att först sälja fästingplockare till katten för att sedan utöka sortimentet med kattsmycken till matte. Därefter satte jag upp en shoppingportal där företag som sålde kattrelaterade prylar kunde sälja sina saker. Man beställde med hjälp av formulär och betalningssättet var postförskott eller förskottsbetalning.

Några år senare, i början på 2000-talet, valde jag att handla mat på nätet via Matomera. Det fick läggas ner efter några år eftersom intresset inte var tillräckligt stort. Jättesynd, för det fungerade utmärkt inklusive hemleveransen.

Nu är det 2019 och på ett sätt har det hänt jättemycket, men samtidigt inte. Det finns hur många e-handelsbutiker som helst och en uppsjö av olika betalalternativ. Det finns också många utlämningsställen att välja mellan och den senaste tiden också allt fler hemleveransalternativ. Budbee har blivit en ny, personlig favorit för mig. När jag beställer online gör jag inte det för att behöva åka runt till olika utlämningsställen. Idén med e-handeln går nästan förlorad då.

Detta hoppas jag händer under 2019

  1. Jag vill kunna beställa hem färdig mat. Jag bor på en ort med över 20 000 invånare och kan endast välja en restaurang och denna finns inte ens lokalt.
  2. Jag vill kunna beställa mat och få hemleverans samma dag. Behöver inte vara supersnabba leveranser, men samma dag är rimligt.
  3. Kan inte hemleverans erbjudas vill jag på ett centralt utlämningsställe kunna hämta alla paket med drive-through.
  4. Jag vill se personer med e-handelserfarenhet som centrumutvecklare på alla orter. Jag tror spännande och bra saker hade hänt då.
  5. Jag vill själv kunna välja betalningssätt och betalningsleverantör. Det är inte e-handlaren som ska välja det utan kunden.
  6. Jag vill se fler tjänster där jag beställer hem kläder och inte behöver betala förrän jag väljer ut det jag vill behålla.
  7. Jag vill att modebutikerna online ska erbjuda mer service och stylinghjälp med hjälp av till exempel filmer.
  8. Jag vill kunna teckna försäkringar och liknande tjänster smidigt online oavsett om det gäller mig som privatperson eller företagare.
  9. Jag vill kunna flytta pengar från en bank till en annan och att det ska ta maximalt en minut.
  10. Och slutligen hoppas jag få se fler spännande modeller gällande prenumerationsboxarna. Kanske att företagsboxarna kommer igång på allvar detta året.

Vilka är dina e-handelsdrömmar?

Lämna ett svar